Pedicure

Pedicure

Goede voetverzorging is een noodzaak. Je ziet er graag goed uit. De dagelijkse zorg voor je uiterlijk vind je heel gewoon.
Maar hoe zit dit eigenlijk met de voeten? Wanneer krijgen die de aandacht? Pas als de nagels pijnlijk zijn, het eelt branderig voelt of een likdoorn steekt?
Met goede, regelmatige verzorging van je voeten zijn de problemen te voorkomen.

Voor wie?

Of je man of vrouw bent, jong of oud, wel of niet sport, iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Realiseer je dat je hele gewicht op je voeten rust. Wanneer je voeten pijnlijk zijn, kan dit gevolgen hebben voor een onbewuste verandering van de houding. Nek, rug, heup en knie klachten kunnen zo ontstaan.

Een regelmatige behandeling kan je niet alleen van je ontstane ongemakken verlossen, maar kan je juist helpen bij het voorkomen ervan.

Wat doet een pedicure?

Een volledige behandeling begint met het desinfecteren van de voeten. Daarna volgt het onderzoeken van de huid en de nagels van de voeten. Dan volgt de behandeling door o.a. het op de juiste manier knippen en verzorgen van de nagels, Het weghalen van eelt en de behandeling van eventuele likdoorns, alsmede het verzorgen van kalknagels en ingegroeide nagels. De behandeling wordt meestal afgerond met een kleine voetmassage.

De 1e behandeling.

De eerste afspraak zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen omdat de voeten eerst grondig bestudeerd moeten worden (anamnese). Uw gegevens en voetproblemen worden ingevuld op een persoonlijke kaart. Tijdens deze eerste afspraak wordt ook goed uitgelegd wat er allemaal gedaan moet worden.

De vervolgafspraken.

Normaliter is een behandeling eens in de 6 à 7 weken voldoende. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van uw voetprobleem. Het kan dus zijn dat uw frequentie wat hoger of lager ligt. Dit wordt met u besproken.

Niet doen….

Veel mensen knippen hun nagels (uit schaamte) voordat ze bij de pedicure voor behandeling komen. Niet doen! U hoeft zich ten eerste nergens voor te schamen en in de tweede plaats kunnen de nagels niet meer in de juiste vorm geknipt worden.

Contact Opnemen