IPL

IPL

IPL: de definitieve oplossing voor ongewenste haargroei!

Wilt u nooit meer hoeven te scheren, harsen of epileren? Kies dan voor de definitieve oplossing: Intense Pulse Light (IPL) een lichttherapie waarmee uw ongewenste haren op een heel snelle, vrijwel pijnloze en absoluut veilige manier blíjvend worden verwijderd. Hieronder vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen over deze behandelmethode.

Hoe worden de haren met IPL verwijderd?

Het IPL-apparaat is geen laser, maar een flitslamp. Deze zet lichtflitsen om in warmte, die via het pigment van het haar bij de haarwortels komt. Omdat de haarwortels door de warmte worden vernietigd, is het haar niet meer in staat terug te groeien.
Het IPL-apparaat produceert lichtenergie in één of enkele pulsen. Deze lichtenergie wordt vervolgens opgenomen door het pigment in het haarzakje.
Dit duurt minder dan een seconde, lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om huidveiligheid te garanderen.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van welk gebied u laat ontharen. Een behandeling varieert van 10 minuten (bijvoorbeeld bij de bovenlip) tot 1 uur (bijvoorbeeld bij de onder- en bovenbenen).

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In totaal heeft u gemiddeld 4 tot 10 behandelingen nodig om alle ongewenste haargroei definitief te verwijderen. Tijdens een behandeling worden alleen de haarzakjes van de haren in de groeifase vernietigd. Deze kunnen daarna geen haren meer produceren. De haarzakjes van haren die tijdens een behandeling in de overgangs- of rustfase zitten, kunnen niet worden vernietigd. Deze worden vernietigd tijdens de volgende behandeling, wanneer ze in de groeifase zitten.
Na elke behandeling ziet u na ongeveer 2 weken al een duidelijk resultaat; de haren die in de groeifase zaten zijn vernietigd en vallen uit en er komen geen haren meer terug. Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel, wordt een behandeling om de vier tot acht weken herhaald. Na een vrijblijvend adviesgesprek kan Body & Feet een behandelprogramma samenstellen dat optimaal is afgestemd op uw huid- en haartype.

Is IPL altijd en voor iedereen de oplossing?

Ja, over het algemeen wel. Echter, blonde en grijze haren kunnen moeilijk of niet worden verwijderd, dit verschilt per persoon.
Wel is IPL geschikt voor de behandeling van álle lichaamsdelen.
Mensen met een donkere huid hebben zeer waarschijnlijk meer dan 6 tot 8 behandelingen nodig om alle haren definitief te verwijderen.
Dit komt doordat de afgifte van energie moet worden bijgesteld om eventuele verbranding uit te sluiten.
Slapende haarfollikels kunnen niet met IPL worden behandeld. Deze zijn bij iedereen aanwezig, maar komen enkel tot groei wanneer er sprake is van hormonale veranderingen, bijvoorbeeld als gevolg van de overgang, medicatie en gebruik van de pil.

Wat te doen voor en na een behandeling?

U zult het beste resultaat zien wanneer u een lichte huid heeft met vrij donkere haren. Daarom kunt u gedurende de behandelingen beter niet zonnen of onder de zonnebank gaan en geen zelfbruinende crème gebruiken.
Daarnaast wordt u verzocht om vanaf 6 weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen de haren alleen nog maar te scheren of te knippen.
De behandeling zelf is vrijwel pijnloos en door de absolute huidvriendelijkheid van IPL-onthaarmethode kunt u na de behandeling gewoon alle dagelijkse bezigheden weer oppakken.
De voordelen van IPL voor u op een rijtje:

 • Definitief resultaat
 • Zeer snel
 • Vrijwel pijnloos
 • Absoluut veilig
 • Betaalbaar

Body & Feet kan naast overbeharing, ook de volgende huidproblemen effectief met IPL behandelen:

 • Roodheid
 • Couperose (verwijde haarvaatjes)
 • Acne
 • Pigmentvlekken
 • Rimpels
 • Huidverjonging

Huidverjonging is de nieuwste ontwikkeling op IPL-gebied.

Tijdens de behandeling wordt de aanmaak van collageen bevorderd, waardoor de conditie van het bindweefsel sterk verbetert. Uw huid zal aanzienlijk beter functioneren en er jeugdiger en vitaler uitzien. Door de betere huidfunctie wordt huidveroudering op een optimale manier teruggedrongen.

Weer een frisse, jeugdige uitstraling

Werd IPL in de beginfase alleen nog ingezet voor het definitief verwijderen van ongewenste haartjes, de nieuwste ontwikkeling op IPL-gebied is het behandelen van huidproblemen. De huidproblemen waarmee er met IPL zeer goede resultaten te zien zijn: roodheid, couperose (verwijde haarvaatjes), rosacea (ontstoken haarvaatjes), acne, pigmentvlekken, rimpels en huidverslapping. Het verouderen van de huid is een proces dat al rond het 25e levensjaar begint. Couperose, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken zijn hier de bekende tekenen van. Maar ook rimpels. Door het ouder worden en door erfelijke aanleg vermindert het collageen in de huid, en invloeden van buitenaf, zoals de zon, luchtvervuiling en roken versnellen dit proces nog eens. Bij de behandeling van rimpels doet de lichtflits in de bovenste huidlagen haar werk. Het gefilterde licht geeft een prikkeling aan de huid, zodat de huidcellen gestimuleerd worden zichzelf te herstellen en te verbeteren. De huid zal vervolgens zelf weer nieuw collageen aanmaken, waardoor de conditie van het bindweefsel verbetert en het gezicht weer een frisse, jeugdige uitstraling krijgt.
De behandeling moet wekelijks worden herhaald. In dat geval is het resultaat gemiddeld na 3 tot 5 behandelingen duidelijk zichtbaar”

IPL: ook effectief bij pigmentafwijkingen en couperose

Klinkt veelbelovend allemaal. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met de toch hardnekkig te noemen pigmentvlekken en ouderdomsvlekken? Bij pigmentafwijkingen zal de lichtflits het kapsel om het pigment wegsmelten. Hierdoor zullen zich in de eerste dagen na de behandeling donkere pigmentkorreltjes gaan vormen in de huid, waardoor het gezicht een beetje vuil kan lijken. Na zo’n 10 tot 15 dagen verdwijnen deze korreltjes vanzelf weer en na gemiddeld 3 tot 5 behandelingen, die om de 2 weken worden herhaald, zal er al een goed resultaat zichtbaar zijn. De vlek is lichter geworden of zelfs helemaal weg en de huid oogt steviger en mooier. Maar ook bij algehele roodheid en bij couperose biedt IPL een blijvende oplossing. Bij deze huidproblemen zorgt de lichtflits voor een verdikking van de bloedvatwand, waardoor de verwijde bloedvaatjes worden vernauwd of verdicht. De bloedvaatjes zullen gemiddeld al na 4 tot 6 behandelingen niet meer of in elk geval veel minder zichtbaar zijn.”

Geen huid hetzelfde

Met deze kwaliteiten mogen we de IPL-methode inderdaad veelbelovend noemen. Maar is deze behandelwijze wel voor iedereen geschikt? Immers, geen persoon en geen huid is hetzelfde. Aan dat gegeven beantwoordt IPL helaas niet, want IPL is niet voor iedereen geschikt. Voor mensen met blonde, rode en grijze haren is IPL geen goede onthaarmethode. Wat het definitief ontharen met IPL betreft, zullen mensen met een lichte huid en vrij donkere haren het beste resultaat zien. Slapende haarfollikels kunnen echter niet worden behandeld. Deze zijn bij iedereen aanwezig, maar komen alleen tot groei wanneer zich hormonale veranderingen voordoen. Dit kan komen door bijvoorbeeld pilgebruik, medicatie en de overgang. Ook de behandeling van huid problemen geeft enkel bij een blank huid type een goed resultaat. Daarbij komt dat de IPL- methode niet kan worden toegepast bij zwangerschap, koorts, epilepsie en gebruik van roacutane en antibiotica. Gedurende de behandelingen is het verstandig om niet te zonnen of onder de zonnebank te gaan, dit om hyperpigmentatie te voorkomen. Tijdens het flitsen wordt de huid koel gehouden door middel van de verkoelende gel en worden de ogen vanzelfsprekend beschermd tegen het felle licht.

Intake en proefbehandeling.

Tijdens het intakegesprek zal de behandelaar al uw gegevens noteren en eventuele contra indicaties met u doornemen. Tijdens de proefbehandeling zullen een paar lichtflitsen worden gegeven in het te behandelen gebied, om de huidreactie te bepalen. De behandeling vindt dan na 48 uur plaats.

Contact Opnemen