Massages

Massages

Bij voetzonereflexmassage wordt er vanuit gegaan dat alle organen en de ledematen, een reflexzone hebben op de voeten. Door een zone te masseren/stimuleren zal het korresponderende orgaan reageren. De zone op de voet zal gevoelig of zelfs pijnlijk zijn, als het betreffende orgaan uit balans is. Voor de maseur is dit een duidelijke indicatie. Dit gaat van een simpele verkoudheid, tot hernia of bekkeninstabiliteit. De reactie op de massage kan zeer divers zijn. Sommigen merken nauwelijks iets, terwijl anderen heftig gaan transpireren. Ook een emotionele reactie is niet ongewoon.

Het grote voordeel van voetzonereflexmassage is dat de patiënt als totaal gezien wordt. Waar de reguliere geneeskunde de klacht zal bestrijden(b.v. bij hoofdpijn een paracetamol), daar zal de voetzonereflexmasseur de oorzaak van de hoofdpijn opsporen en behandelen. Uiteraard werkt de massage(net als elke andere therapie) alleen als de patiënt open staat voor de voorgestelde behandeling.

Voetzonereflexmassage kan een geneeskundige behandeling niet vervangen, maar kan uitstekend de behandeling van arts en/of fysiotherapeut ondersteunen, en in veel gevallen bekorten of vereenvoudigen. Door massage van de reflexgebieden wordt een beroep gedaan op het zelfherstellend vermogen van het eigen lichaam.

Behalve bij klachten kan de voetzonereflexmassage uiteraard ook als ontspanningsmassage toegepast worden.

Het werkt zeer ontspannend en rustgevend. Het lichaam komt tot rust en de geest krijgt even pauze. Kortom: De balans wordt weer hersteld, en door het betere evenwicht zul je als mens weer prettiger in je vel zitten.

En ook na een voetzonereflexmassage geldt: water drinken!

Voetzonereflexmassage € 49,50

Prijzen onder voorbehoud 01-10-2012

Contact Opnemen